Роднините на президентския съветник Николай Копринков просперират, пише Bird.bg. Сестра му Мария

...
Роднините на президентския съветник Николай Копринков просперират, пише Bird.bg. Сестра му Мария
Коментари Харесай

Намериха милиони в ръцете на сестрата и жената на Копринков, съветника на Радев! Оставка или…

Роднините на президентския консултант Николай Копринков просперират, пише Bird.bg. Сестра му Мария е натрупала капитал от над 1,4 милиона лв. от покупко-продажби с недвижими парцели. Тя продава пустеещ имот край с. Труд на цена като за първа линия на морето и купува апартамент в първокласната постройка „ Диамант ” на „ Артекс ” в София на цена като квартира в с. Труд.
Съпругата на Копринков – Теодора, също е дейна в бизнеса. Миналата седмица тя придобива дяловете във компания, благосъстоятелност на майка му и сестра му. Малко преди този момент компанията е получила позволение за градеж на къща с РЗП 441.22 кв.м. в парцел с повърхност 800 кв.м. в региона на Панчарево, София.
От изданието напомнят и кой е Николай Копринков – секретар по вътрешните политики на президента Румен Радев. Той е свързван медийно с не един корупционен скандал. Неотдавна гражданско съдружие БОЕЦ подаде против него сигнал за корупция и корист с власт. Според сигнала Копринков оказвал напън върху някогашния регионалния шеф Иван Кючуков за осъществяване на продажбата държавен парцел на мощно занижена цена. Кючуков отказал да извърши „ поръчението ” на Копринков, само че откакто е заменен, договорката е финализирана с подписа на идващия регионален шеф. На съветника е приписвана основна роля при назначенията на служебни министри и други висши държавни служители.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР